15 måter å holde seg produktiv når det er mørkt og kaldt ute

15 måter å holde seg produktiv når det er mørkt og kaldt ute

Om vinteren og høsten synker produktiviteten vår oftest: det er vanskelig for oss å våkne og samle tankene våre. Det er også veldig vanskelig å holde seg positiv og motivert. Som et resultat kan lysten til å jobbe forsvinne.

Vi ba Kozmik Panda -ansatte og lesere om å dele måter som hjelper dem å holde seg produktive i den kalde årstiden.

Yulia Lokshina 23 år gammel. Skaperen. Jobber stort sett hjemmefra.

Tillat deg selv å hvile

For å holde deg produktiv, må du, som de sier nå, være i ressursen. Og hvile er det som veier opp for det.

For å ta en pause fra jobben kan jeg for eksempel spille morsom musikk og danse. Eller gjør yoga, les, og noen ganger bare legg deg ned i 15 minutter med lukkede øyne. Denne lille distraksjonen fyller opp ladningen og gjenvinner styrke. Jeg prøver å ta hvilepauser hver time.

Om vinteren synker produktiviteten naturlig, dette må tas i betraktning. Og her er det viktig å forstå at du ikke kan tjene alle pengene i verden. Derfor er det bedre å sette din mentale og fysiske helse i første rekke, lytte til deg selv og gjøre det du virkelig vil.

Evgeniya Terekhova 23 år gammel. Leder for distribusjonsavdelingen. Jobber både hjemme og på kontoret.

Prøv å jobbe utenfor hjemmet

Mitt litt merkelige, men et arbeidslivshack, for å laste meg selv med ting: å hele tiden reise et sted, å møte noen. Ja, om vinteren vil jeg ikke forlate leiligheten. Men til slutt var dagene jeg tilbrakte hjemmefra mye enklere og mer produktive.

Det ser ut til at leiligheten er varm og koselig, men dette er en ulempe: til slutt føler du en fullstendig motvilje mot å gjøre noe. For ikke å finne deg selv i en tilstand av apati, må du fortsette å bevege deg og opprettholde det vanlige tempoet.

Daria Kostyuchkova er 29 år gammel. Podcast redaktør. Jobber hjemmefra.

Ventiler rommet regelmessig

Det er ingen hemmelighet at frisk luft forfrisker perfekt. Om vinteren, når temperaturen på batteriene ligner en helvetes gryte, er dette veldig nyttig. For flere timers arbeid i et tett rom koker hjernen bokstavelig talt, og dette er ikke ok.

Derfor lufter jeg rommet flere ganger om dagen. Jeg åpner døren til balkongen og lar den stå i 10 minutter Selv løper jeg fra trekk: Jeg går for å lage te eller trener litt. Slike pauser fra jobben, endring av bildet foran øynene og frisk luft hjelper deg tilbake til oppgavene og kjører fingrene over tastaturet litt raskere.

Vyacheslav Dryuchin 23 år gammel. IOS-utvikler. Jobber på kontor.

Bruk smarte pærer

Det vanskeligste for meg er å følge den daglige rutinen, for det er han som direkte påvirker produktiviteten. Noen ganger hører jeg ikke alarmen og føler ikke at noen vekker meg. Og når jeg reiser meg, føler jeg meg overveldet og trøtt. Jeg har lagt merke til at det er mye vanskeligere for meg å våkne til rett tid om vinteren. I motsetning til sommerperioden, når solstrålene trenger inn i vinduet og naturlig vekker meg.

Derfor bestemte jeg meg for å bestille lyspærer til soverommet som simulerer morgengry. Gjennom applikasjonen må du stille inn ønsket stigetid, og i dette øyeblikket vil de gradvis blusse opp som om noen i leiligheten nettopp hadde slått på lyset eller åpnet gardinen. Det er ikke nok for en bekymringsløs, reklameaktig klatring, men det er litt lettere å reise seg.

Tanya Zaitseva er 21 år gammel. SMM leder. Jobber hjemmefra.

Ikke jobb i pyjamas

Ingen klær å sove og trene fra sengen! Jeg møtte dette livshacket i forskjellige kilder, men av egen erfaring la jeg merke til: når du sitter i pysjamasen, trekker sengen inn i sin varme omfavnelse.

Skap en komfortabel arbeidsplass

Jeg la merke til at jo hyggeligere det er for meg å sitte ved bordet, jo høyere er produktiviteten. Derfor har jeg avsatt et eget område for arbeid, en komfortabel stol og et høyt bord. Pluss et stativ til bærbar PC. Det er strømuttak i nærheten og ingen forstyrrelser.

Det er også viktig for meg at det er vakkert rundt omkring. Om sommeren pynter jeg rommet med friske blomster, tørkede blomster og potteplanter, og om vinteren med stearinlys og girlandere. Også, når det blir mørkt, slår jeg på lampen for å lage lokal belysning.

Belønn deg selv for utførte oppgaver

Det er alltid vanskeligere å stå opp og jobbe i den kalde årstiden, så jeg roser meg selv oftere. Jeg prøver å hvile mye slik at det ikke blir overbelastning. Og noen ganger, i stedet for hjemmelaget kaffe, går jeg til en kafé for den veldig ultramega-med-trippelkrem-latten!

Lera Babitskaya 22 år gammel. Journalist. Jobber hjemmefra.

Ta en dusj når du vil muntre opp

Jeg bruker denne life hacken når jeg føler at jeg bokstavelig talt sovner mens jeg er på farten. Selv om jeg allerede har dusjet om morgenen, kan jeg gå for å vaske meg igjen ved lunsjtid, slik at vannet gir meg litt liv.

Samtidig er det tilrådelig å ikke myke, stå under varme bekker, men tvert imot gjøre temperaturen litt lavere enn vanlig. Vel, hardlevel, det er en kontrastdusj.

Vanligvis tar denne turen på do 5-7 minutter, noe som passer godt med en liten pause mellom oppgavene. Og siden jeg jobber hjemmefra, er jeg ganske komfortabel med å gjøre dette trikset hvis det blir helt uutholdelig. Når det ikke er tid, kan du ganske enkelt vaske ansiktet med kaldt vann.

Drikk vitaminer

Så langt er jeg bare en nybegynner biohacker. Men blant mine vaner er det en jevnlig kontroll av kroppen hvert halvår, hvor jeg også sjekker vitaminer.

Det hele startet da jeg kom til legen for halvannet år siden med klager over sterk tretthet, døsighet og apati. Som en person som aldri har besøkt en endokrinolog i mitt liv, har jeg allerede funnet opp en haug med forferdelige diagnoser for meg selv. Men alt viste seg å være mer prosaisk: Jeg hadde en alvorlig mangel på vitamin D. Med en hastighet på 30–100 ng / ml var mengden bare 4 ng / ml. Du, generelt, hvordan kom du til meg?, husker jeg, spurte legen.

Siden den gang har jeg prøvd å overvåke vitamin- og mineralbalansen og fra september til april drikker jeg vitamin D uten feil. Og sammen med det, og andre vitaminer, som jeg mangler i et bestemt øyeblikk.

Natalya Kopylova 33 år gammel. Journalist. Jobber hjemmefra.

Ta en ferie i november

Andre halvdel av året er generelt ganske vanskelig og kjedelig. Dagslyset reduseres, været forverres. Jeg vil ikke ha noe. Til og med hvile. Men jeg lar meg fri en uke i begynnelsen av november, bare for å puste ut og så avslutte året med fornyet kraft.

Videre er det enklere: det er ferier i januar, kjønnsferier i februar og mars, og så våren! Så ting virker ikke som en uutholdelig byrde.

Kom med vinterritualer

Hovedproblemet med å holde seg produktiv på denne tiden av året er at vi bruker for mye tid på å lide og lengte. Prøver du å omskrive vinteropplevelsen, blir livet lettere.

For eksempel driver en venninne av meg snowboard, så når det snør er hun veldig glad for det. Jeg vet ikke om vintersport, men jeg bruker mitt eget life hack. Jeg kom på underholdning som jeg bare gjør i november-februar: Jeg lager visse retter, ser visse filmer.

La oss si at jeg frigjør desember til å lese noen kule serier med bøker på nytt. Og nå er ikke vinteren så skummel lenger, for den lover noe hyggelig!

Kle deg komfortabelt

Det hender at om vinteren vil du flytte fjell. Men hvordan kan du forestille deg at du for dette trenger å ta på deg tights, bukser, en caps som slår med en elektrisk strøm ... Så all lyst forsvinner!

For å gjøre livet enklere, kan du bli forvirret med virkelig komfortable klær. Finn en vektløs jakke som ikke er kald ute og ikke varm innendørs, hatter der du ikke ser ut som en menneskelig Alyoshenka, sko som ikke glir. Hvis vinterting forstyrrer livet, må de erstattes med andre. Det er ikke billig, men verdt det.

Olga Polkovnikova 32 år gammel. I svangerskapspermisjon.

Rengjør hjemmet ditt oftere

Dette er ikke hovedmåten for å muntre deg opp og lade opp energien, men bare en av de, men det hjelper meg mye. Uansett årstid rydder jeg to-tre ganger i uken. Som regel er dette organiseringen av rommet. Det er viktig for meg at hver ting har sin plass og at denne rekkefølgen respekteres.

Rengjøring hjelper min mentale tilstand. Det er som meditasjon: Jeg kobler fra alt, oppløses i prosessen. Og resultatet skaper en følelse av komfort. Jeg har ingen følelse av tretthet, bare tilfredshet. Jeg føler at jeg har blitt fylt med ny styrke og entusiasme til å jobbe.

Firaya Nigomatullina 54 år gammel. Eieren av kaffebaren. Jobber både hjemme og på kontoret.

Løp eller gå en tur hver dag

Jeg løper i minst 30 minutter hver morgen. Hvis det ikke er krefter og lyst til dette, går jeg bare i behagelig tempo. På et tidspunkt innså jeg at jeg bare trenger det, uten det kan jeg ikke starte dagen min.

Og her er et ofte spørsmål, hvordan løpe om vinteren? For å gjøre dette kler jeg meg i tre lag: termisk undertøy, innerjakke og vindjakke, joggebukse.

Jeg har spesielle løpesko med beskytter og membran (den lar ikke fuktighet trenge inn, men lar samtidig føttene mine puste). For ikke å bli syk, la jeg en buff på nesen, en vevslange.

Andrey Golub er 45 år gammel. Leder av. Jobber både hjemme og på kontoret.

Lytt til god musikk

Musikk påvirker produktiviteten min i stor grad. I dette tilfellet er et visst ritual med å slå på riktig musikk for en bestemt type aktivitet viktig. Hvis takten hennes stemmer overens med humøret hennes, er det bingo! Ellers er det bare en distraksjon.

I tillegg, siden jeg har et veldig mangfoldig arbeid og i løpet av dagen jeg endrer type aktivitet mange ganger, hjelper musikk med å raskt omstille seg til ønsket bølge.

Derfor, i spillelisten min er det Budha Bar, og instrumentalmusikk for min smak (jeg ber Alice om å sette noe basert på profilen min), og AC/DC, når du trenger å bli begeistret, og ungdomsmusikken min, når du trenger å muntre opp i tider med vanskeligheter eller tap av styrke.